3 στάδια για εξειδίκευση Sommelier

ΣΤΑΔΙΟ 1 : Γνωριμία με το κρασί : Από το αμπέλι στη φιάλη

Α1. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα στάδια οινοποίησης και εξέλιξης που του χαρίζουν χρώμα, άρωμα και γεύση.

Α2.ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πότε και παλαιώνεται ένα κρασί. Η τέχνη της γευσιγνωσίας και η εξάσκηση των αισθήσεων.

Γευστική γνωριμία με τις κυριότερες ποικιλίες κρασιών.

ΣΤΑΔΙΟ 2 :Το κρασί στο τραπέζι : Από τη φιάλη στο ποτήρι

Β1. ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Το άνοιγμα της φιάλης και το σερβίρισμα. Ποια κρασιά και πότε χρειάζεται η μετάγγιση στη καράφα.

Β2. ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Αρμονία κρασιού – φαγητού, τι εξετάζουμε τι είναι και γιατί είναι τόσο καθοριστική στο καθορισμό ποιότητας αλλά και στην απόλαυση.

ΣΤΑΔΙΟ 3 :Το κρασί και η διαχείριση του

Γ1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΒΑΣ

Η οργάνωση της σωστής κάβας, η προμήθεια των κρασιών, η επιλογή ετικεττών και πώς να αποφύγουμε τη δημιουργία στοκαρίσματος.

Γ2. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΒΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η κάβα ημέρας και η σημασία της.

Γ3. ΚΑΡΤΑ ΚΡΑΣΙΩΝ

Η δημιουργία κάρτας κρασιών και ποιους παράγοντες λαμβάνουμε υπόψη μας για τις επιλογές. Η διαχείριση του κρασιού στο κελάρι και στη σάλα του εστιατορίου.

Γ4. ΛΗΨΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Η λήψη παραγγελίας και η ψυχολογία του πελάτη. Το σερβίρισμα του κρασιού στο εστιατόριο.