Certified Professional Barista – CPB

Πιστοποιημένος Ειδικός Barista

Καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από την καλλιέργεια του καφέ και τις διάφορες τεχνικές κατασκευής του έως τον πιο ποιοτικό τρόπο σερβιρίσματός του που θα συναρπάσει γευστικά, η πιστοποίηση αυτή απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία Barista που θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξει την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο.

Η FOOD ISSUES, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, προετοιμάζει και διεξάγει την πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, πιστοποίηση “Certified Professional Barista” (CPB). Το CPB δημιουργήθηκε από την ACTA με σκοπό να πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την παρασκευή καφέ και άλλων ροφημάτων. Επίσης απευθύνεται και σε έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα γνωστικά πεδία που πρέπει να κατέχει ένας επαγγελματίας του χώρου και εξηγεί τις βασικές αρχές επεξεργασίας, παρασκευής, σερβιρίσματος και συντήρησης του καφέ.

Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη γραπτή και την πρακτική. Στη γραπτή εξέταση ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 30 ερωτήσεις κλειστού τύπου. Στην πρακτική εξέταση ο υποψήφιος αξιολογείται στην εφαρμογή 5 σεναρίων ανάλογων του αντικειμένου της πιστοποίησης. Διάρκεια γραπτής εξέτασης 60 λεπτά. Διάρκεια πρακτικής εξέτασης 15 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας στη γραπτή εξέταση 70%. Ποσοστό επιτυχίας στην πρακτική εξέταση 70%. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.