Certified Professional Waiter – CPW
Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Τραπεζοκόμος
Οι κατάλληλες υπηρεσίες σερβιρίσματος εδεσμάτων και ποτών στους πελάτες, σε συνδυασμό με τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος διατηρούν και αυξάνουν την πελατεία των χώρων εστίασης και αναψυχής.
Στο επάγγελμα λοιπόν του σερβιτόρου, το κυρίαρχο στοιχείο που θα κάνει κάποιον να ξεχωρίσει, είναι οι γνώσεις και οι ικανότητές του σε συνδυασμό με την άψογη επικοινωνία με τους πελάτες, την κατανόηση αυτών αλλά και την ευχάριστη προσωπικότητα.
Η FOOD ISSUES, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, προετοιμάζει και διεξάγει την πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, πιστοποίηση “Certified Professional Waiter” (CPW).
Το CPW απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους ως τραπεζοκόμοι, επιθυμώντας να εργαστούν σε παντός είδους καταλύματα, σε όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων επισιτισμού καθώς και σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων αναψυχής. Επίσης απευθύνεται και σε έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο επάγγελμα.
Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη γραπτή και την πρακτική. Στη γραπτή εξέταση ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 30 ερωτήσεις κλειστού τύπου. Στην πρακτική εξέταση ο υποψήφιος αξιολογείται στην εφαρμογή ενός σεναρίου ανάλογου του αντικειμένου της πιστοποίησης.
Διάρκεια γραπτής εξέτασης 60 λεπτά. Διάρκεια πρακτικής εξέτασης 15 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας στη γραπτή εξέταση 70%. Ποσοστό επιτυχίας στην πρακτική εξέταση 70%. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.